Το παρών ιστολόγιο αποτελεί την απαρχή ενός νέου τρόπου ενημέρωσης των συναδέλφων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με ελεύθερα σχόλια, απόψεις, αναρτήσεις με σκοπό την ευκολότερη επικοινωνία και πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούν στον κλάδο μας και όχι μόνο.

12 Νοε 2013

Ζητείται άρση ασυλίας του Μ. Βαρβιτσιώτη

Ενα ακόμη αίτημα για άρση ασυλίας, αυτή τη φορά του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, προκειμένου να διωχθεί για υπόθεση κακουργηματικής απιστίας την περίοδο 2011-2012, όταν ήταν δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Γλυφάδας, διαβιβάστηκε στη Βουλή από την Εισαγγελία Αρείου Πάγου.
Το επίδικο ζήτημα αφορά αγορά από το Δήμο Γλυφάδας δύο ακινήτων, η οποία, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, φέρεται να ζημίωσε το Δημόσιο κατά 2,8 εκατ. ευρώ. Πέραν του κ. Βαρβιτσιώτη, ζητείται η άσκηση ποινικής δίωξης για απιστία κατά 27 μελών του δημοτικού συμβουλίου και για ηθική αυτουργία κατά τεσσάρων συνιδιοκτητών δύο ακινήτων. Η σχετική δικογραφία ως προς αυτούς διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Σε πρώτη φάση τα ακίνητα είχαν απαλλοτριωθεί προκειμένου να μετατραπούν σε κοινόχρηστο χώρο, πλατεία και παιδική χαρά, αλλά η απαλλοτρίωση ακυρώθηκε με δικαστική απόφαση, με αποτέλεσμα το δημοτικό συμβούλιο να τα αγοράσει. Κατά τον προέλεγχο, η αρμόδια επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάνθηκε αρνητικά για την αγορά των ακινήτων, καθώς εκτιμήθηκε, με βάση τις τότε αντικειμενικές αξίες, ότι για την απαλλοτρίωση ο δήμος θα επιβαρυνόταν με 5,9 εκατ. ευρώ, ενώ με απ' ευθείας αγορά η επιβάρυνση ήταν 8,7 εκατ. ευρώ.
Το Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου είχε αντίθετη άποψη, ότι δηλαδή δεν προκύπτει αδικαιολόγητη επιβάρυνση του Δημοσίου, με την οποία συμφώνησε και η Ολομέλεια του δικαστηρίου. Σύμφωνα όμως με τους οικονομικούς εισαγγελείς, τα 27 μέλη του δημοτικού συμβουλίου γνώριζαν ότι οι τέσσερις συνιδιοκτήτες είχαν πρόβλημα κυριότητας των δύο ακινήτων τους, καθώς κατά το παρελθόν είχε προσβληθεί το δικαίωμα κυριότητας των δύο επίμαχων ακινήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.