Το παρών ιστολόγιο αποτελεί την απαρχή ενός νέου τρόπου ενημέρωσης των συναδέλφων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με ελεύθερα σχόλια, απόψεις, αναρτήσεις με σκοπό την ευκολότερη επικοινωνία και πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούν στον κλάδο μας και όχι μόνο.

1 Απρ 2013

Ανεξέλεγκτοι ελεγκτές


Ούτε τους καταδικασμένους για καταχρήσεις και εγκλήματα δεν μπορεί να απολύσει το κράτος, αυτούς που ευφημιστικά λέγονται «επίορκοι» για να μην αποκληθούν διεφθαρμένοι και εγκληματίες, και ας τους έχει κατατάξει σε αυτούς η Δικαιοσύνη. Η ΓΣ των μελών του Ελεγκτικού Συνεδρίου (αυτοπροσδιορίζονται ως δικαστές, δεν κατάλαβα γιατί, κάτι με τις αποδοχές πρέπει να τρέχει) αποφάσισε πως τα μέλη του δεν θα συμμετέχουν στα δευτεροβάθμια πειθαρχικά όργανα που θα έκαναν τις απολύσεις διότι είναι αντισυνταγματική η σύσταση των συμβουλίων - τώρα αποφαίνονται και οι συνδικαλιστικές ενώσεις περί της συνταγματικότητας των νόμων.

Διότι, λέει, η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και δεν μπορεί να ανατίθενται διοικητικά καθήκοντα σε «δικαστές» χωρίς τη γνώμη τους - χωρίς τη γνώμη των συνδικαλιστών εννοούν, όχι της θεσμοθετημένης ηγεσίας τους.

Μα καλά, το Ελεγκτικό Συνέδριο είναι τμήμα της δικαστικής εξουσίας; Στον δικτυακό τόπο του διαβάζω ότι ελέγχει τις δαπάνες του κράτους, γνωμοδοτεί για τα θέματα που αφορούν συντάξεις και επιπλέον έχει ευθύνη για την «εκδίκαση υποθέσεων που αναφέρονται στην ευθύνη των πολιτικών ή στρατιωτικών δημοσίων υπαλλήλων» - δηλαδή, είναι Πειθαρχικό Συμβούλιο εκ του Συντάγματος. Αλλά οι συνδικαλιστές του λένε αλλ' αντ' άλλων, κάνουν ό,τι θέλουν - και κανείς δεν τους ελέγχει. Κοιτάνε τους χάρτες, όλοι.

Είναι οι ίδιοι συνδικαλιστές που όλα αυτά τα χρόνια αντιδρούν να γίνει συνάντηση της τρόικας με τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Αποφαίνονται πως δεν είναι «θεσμικό όργανο», άρα δεν μπορεί να γίνει συνάντηση. Προφανώς θεσμικά όργανα είναι τα συνδικαλιστικά σωματεία και όχι το ΔΝΤ, η ΕΕ, η ΕΚΤ - προσπαθούν να μας τρελάνουν οι ελεγκτές, αλλά δεν θα τους κάνουμε τη χάρη...

Προφανώς, κάποιοι ακραίοι κυριαρχούν συνδικαλιστικά. Χρυσή Αυγή; Ανεξάρτητοι Ελληνες; ΣΥΡΙΖΑ; ΚΚΕ; Συμμαχία κάποιων από αυτούς; Πάντως πολεμούν πολιτικά την κυβέρνηση με λύσσα, με όλα τα μέσα που διαθέτουν. Οχι, να μην απολυθούν ούτε οι διεφθαρμένοι και οι καταχραστές - το ζητεί η τρόικα.

Και εν πάση περιπτώσει, οι επικεφαλής του Ελεγκτικού Συνεδρίου τι κάνουν; Το σωματείο διοικεί; Ωραία, και το σωματείο υπαλλήλων της Βουλής να νομοθετεί αντί των βουλευτών.

Αν αυτά δεν είναι ντροπή και ανομία, τότε τι είναι, ημερολόγιό μου;
  • Αποκριάτικα να ασχολούμαι με το Ελεγκτικό Συνέδριο… Πού κατάντησα - πώς με κατάντησαν μάλλον... 

Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.